Matti aloitti kisat ensimmäisessä pistoolierässä.
Pistoon neljäs erä Vertti ja...
...Ekku.
50 m kiväärin 12T- sarjan kultamitalijoukkue: Joel, Otto ja Vertti!
Aino neljäs sija 25 m pistoolin 12T- sarjassa!

Kesän 2015 ruutiaseiden kultahippufinaalin kilpailtiin toisen kerran Isonkyrön lakeuksilla. Ensivuonna kisat ovatkin lähes kotikulmilla, Siilinjärvellä. Mikkelin Ampujien kisajoukkueeseen kuuluivat Eemil, Aino, Ekku, Joel, Mika, Otto, Vertti, Matti, Niko ja Tino. Ampujia oli siis yksi enemmän kuin edellis kesänä. Kilpailusuorituksia kertyi yhteensä neljätoista, jotka jakautuivat tasan kivääri- ja pistoolilajien kesken. Ampujista neljä osallistui molempiin lajeihin. Joukkuekilpailuihin saatiin yhteensä neljä joukkuetta, kaksi joukkuetta 50 m kiväärin 12T- sarjaan ja yksi joukkue pistoolin 12T- ja 14T- sarjoihin.

On ollut kiva seurata muutaman vuoden ajan nuorimman ampujamme kehitystä pienoiskivääriammunnassa ja Eemilin uusi kisaennätys 184 10T- sarjassa oli loistava suoritus "Empulta".

Erityisen hienoa oli todeta sarjaa ylempänä olevien ampujien kehittyneen vuoden aikana ja useampi heistä teki kauden pääkilpailuissa oman henkilökohtaisen ennätyksensä. Joelin ja Oton kaksoisvoitto 50 m kiväärin 12T- sarjassa tuloksella 197 sekä Vertin viides sija tuloksella 194 veivät heidät selkeästi joukkuekilpailun voittoon. Myös Mika ja Ekku ampuivat hienosti. Mikan tulos oli 191 ja Ekulla 187.

Matti oli ainoa edustajamme kiväärin 14T- sarjassa. Matti ampui kelpo tuloksen 271 lähes "kylmiltään". Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia kohti aluemestaruuskisoja.

Pistooliampujamme menestyivär myös hyvin, mutta ihan ei vire yltänyt henkilökohtaissa kilpailuissa mitalisijoille. Ainon neljäs sija 12T- sarjassa tuloksella 185 sekä Ekun seitsämäs ja Vertin kahdeksan sijat tasatuloksella 182 nostivat heidät joukkuekisassa hopealle. Joel oli samassa sarjassa yhdeksän tuloksella 172.

14T- sarjassa teki Tino loistavan suorituksen ollen neljän tuloksella 247. Saavutuksen arvoa nostaa myös se tosiasia, että Tino aloitti ruutipistooliammunnan harjoittelun vasta tänä vuonna Juhannuksen jälkeen. Pojat saavuttivat tässä sarjassa pronssimitalin joukkueella Tino, Niko ja Matti. Matin tulos oli 192 ja Nikon tulos oli 178.

Lopuksi haluan toivottaa erityiskiitokset kilpailijoiden ja nuorisojaoston puolesta Esalle. Hän jaksoi kärsivällisesti kuljettaa joukkueen varusteineen kilpailupaikalle ja takaisin, välillä vallan touhukkaan jä äänekkään matkaseurueen kanssa.