Poikien kultajoukkue 12HT -sarjassa.
Hopea joukkue ilmapistoolin 12VT -sarjassa.
Pronssijoukkue ilmapistoolin 14VT -sarjassa.

Ilma-aseiden Kultahippufinaali 2015

Mikkelin Ampujista osallistui Hämeenlinnassa pidettyihin kisoihin yhteensä viisitoista nuorta ampumaurheilijaa - Meeri, Eemil, Paavo, Vertti, Aino, Joel, Mika, Otto, Aapo, Ava, Atso, Aarni, Mikko, Niko ja Tino - henkilökohtaisiin kilpailuihin lauantaina. Joel Palmgren ylsi hienosti ilmakiväärin 12HT -sarjassa pronssille ja Mika Viljakainen oli samoilla pisteillä neljäs. Ensimmäistä kauttaan ammuntaa harrastava Ava Lind ampui uuden ennätyksensä - 297 - ilmakiväärin 14HT -sarjassa ja saavutti hienosti kahdeksannen sijan.

Joukkuekilpailuihin saatiin kasattua tällä kertaa viisi joukkuetta ja saavutuksena oli hienosti kolme joukkuemitalia - kulta, hopea ja pronssi. Kultajoukkessa ampuivat Joel Palmgren, Otto Rahikainen ja Mika Viljakainen. Pojat uusivat viimevuotisen mestaruutensa ilmakiväärin 12HT- sarjassa. Ensi vuonna heillä on edessään nousu ylempään sarjaan.

Ilmapistoolissa saavutettiin kaksi joukkuemitalia. Mikkelin Ampujien joukkue Meeri Kurttila, Vertti Sipponen ja Aino Rytkönen nappasivat hienolla joukkuesuorituksella hopeaa. Aino kirkasti viimevuotisen joukkuepronssinsa nyt hopeiseksi. Meeri ja Vertti olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana 12VT -joukkueessa.

Pronssiseen joukkuemitaliin yltivät 14VT -sarjassa Tino Tukiainen, Mikko Lintunen ja Niko Okkonen. Mikolle tämä oli viimeinen kultahippufinaali ilma-aseilla ja hänellä on edessään siirtyminen ampumaan M16 -sarjassa. Tinolla ja Nikolla on vielä ensivuonna mahdollisuus osallistua kultahippufinaaleihin.

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Lisää kisakuvia.

Ilma-aseiden Kultahippufinaali 2016 Tanhuvaara, Savonlinna

Seuraavat kaksi vuotta ovat Kultahippufinaaleiden näyttämönä Tanhuvaaran urheiluopiston tilat. Toivottavasti "kotikisat" houkuttelevat ennätyssuuren osallistujajoukon mukaan kokemaan ainutlaatuiset kisat.

Kisatapahtuman järjestelyistä vastaavat Mikkelin Ampujat, Pieksämäen Seudun Ampujat ja Savollinnan Metsästys- ja Ampuma Seura. Ensivuonna finaalit ovat 9.-10.4.2016.