Hämeenlinna 5.-6.4.2014

Kultahippuampujat sulassa sovussa Areenan rappusilla...
Perjantai-iltana oli Mikkelin ampujat ensimmäisenä ilmoittautumassa finaalipaikalla...
Kultamitali joukkue ilmakiväärin 12HT -sarjassa.
Kultahippuampujat paluumatkalla.

< Etusivu < Nuorisotoiminta < Kultahippufinaalit

KULTAHIPPUFINAALI: PERJANTAI 4.4.2014

Kauan odotettu ilma-asekauden huipentuma on taas käsillä kultahippuikäisillä ampumaurheilijoilla. Parisenkymmentä ampumaurheilijaa ja saman verran heidän vanhempia sekä avustajia on kokoontunut Mikkelin ampujien ampuma Areennalle. Tunnelma on iloinen ja odottava. Mukaan on lähdössä jälleen kerran uusia tulevaisuuden lupauksia kohtaamaan "ison kisatapahtuman" haasteita.

Varusteiden viimein tarkistaminen on suoritettu ja sitten aloitetaan huolellinen lastautuminen linja-autoon. Mukaan on muistettava ottaa niin kultahippupassit kuin lukematon määrä muita varusteita hyvän suorituksen takaamiseksi kisapaikalla. Joukkueen johtaja suorittaa nimenhuudon ennen matkan alkua ja kaikki henkilöt ovat paikallaa. Matka voi alkaa...

Kisatapahtumia voit seurata myös Kultahippufinaalien virallisilta kisasivuilta.

Pääjoukko saapui iltapäivällä Hämeenlinnaan ja kävimme ensitöiksi vastaanottamassa majoituksen kylpylähotellista Aulangolta. Majoituksesta kiiruhdimme kisapaikalla, jossa tarkistutimme kaikki mukana olleet aseet lauantai- ja sunnuntaipäivän kilpailuita varten. Asetarkastus suijui ilman suurempia kommelluksia ja meidän kultahippuampujat ovat siltäosin valmiita koitokseen.

Ilta päättyi kylpylähotellissa riehakkaisiin vesitelmimisiin ja kultahippulaiset eläytyivät vesielementtiin kuten vesipedot konsanaan. Toivottavasti näemme huomenna kisapaikalla yhtä innokkaita ja iloisia veseleitä kuin altaan äärellä...

LAUANTAI 5.4.2014: HENKILÖKOHTAISET KILPAILUT

Lauantain henkilökohtaiset kilpailut ovat takanapäin. Kisa-areenalla on ollut vilskettä aamu kymmenestä alkaen aina ilta viiteen asti. Osa Mikkelin ampujien kultahippulaisista ampui kaksi lajia eli ilmakiväärillä sekä -pistoolilla. Nuorimmat ampumaurheilijat olivat aamulla ensin tulessa ja ensikertaa kisoissa mukana ollut Meeri Kurttila ampui todella hienosti ilmapistoolin 8IT -sarjassa. Meerin tulos oli 183 pistettä. Sarjassa 8IT ei vielä ampumaurheilijoita laiteta tulosluettelossa paremmuusjärjestykseen, mutta tammikuussa harrastuksen aloittaneena, voi Meeri olla saavutuksesta ansaitusti ylpeä.

Ilmakiväärin 12HT- sarjassa ampunut MIka Vijakainen sijoitui hienolla uudella ennätystuloksellaan 196 viidenneksi. Tässä ikäsarjassa palkitaan kilpailun kahdeksan parasta ampumaurheilijaa. Mika on kehittynyt ilmakivääriampujana hienosti ja hän saa vielä ensivuonna osallistua 12HT- sarjaan. Vuoden päästä on mukava jännittää, mihin määrätietoisella ja sitkeällä harjoittelulla päästään. Ilmakiväärin 12VT- sarjassa ensikertaa kultahippufinaaliin osallistunut Elias Väänänen paranteli Mika tavoin kisaennätystään ja saavutti tuloksella 172 hienosti yhdennentoista sijan.

Kokonaisuutenaan Mikkelin kultahippuampujat selviytyivät hyvin henkilökohtaisista kilpailusta. Kaikki ovat saaneet arvokasta kokemusta. Toisilla päivän tulos ei ehkä ollut oman odotuksen mukainen ja toisilla taasen ylitettiin ennakkoarviot. Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa kaikkia, että lasten urheilussa opitaan kokemuksien kautta parhaimmillaan tulevaa elämää varten epäonnistumista ja onnistumista. Molempia tuntemuksia tarvitaan tasapainoisen nuoren ihmisen kasvamisessa.

Kisajoukkue on rentoutunut illan aikana altaalla polskutellen ja Mikkelin kultahippuampujat ovat valmiina huomista joukkuekilpailua varten. Joukkuekilpailun kulun voit kerrata tästä.

SUNNUNTAI 6.4.2014: JOUKKUEKILPAILUT

Kultahippuampujien runsasjoukko aloitti päivän aikaisella herätyksellä. Runsaan aamupalan jälkeen siirtyminen majoituksesta kilpailupaikalla tapahtui klo 07:30 alkaen. Ensimmäisessä erässä aloittaneilla joukkueilla oli heti täysi tohina päällä kisapaikalle saavuttaessa.

Joukkuekilpailut toteutettiin kolmessa erässä, joissa kussakin oli useamman sarja ja lajin joukkueita. Mikkeli kultahippujoukkuita oli jokaisessa erässä. Ensimmäisessä erässä ampuivat joukkuekultaa ilmakiväärin 12HT – sarjan joukkue ja pronssia saavuttivat ilmapistoolin 8IT – sarjan ampujat. Toisessa erässä saavuttivat pronssimitalin ilmapistooli 12VT – joukkue ja ilmakiväärin 14HT – joukkue. Kolmannessa ja viimeisessä erässä mitalin nappasivat tiukassa kamppailussa ilmapistoolin 14VT joukkue.

Joukkuekilpailussa on hyvin erilainen tunnelma kuin henkilökohtaisessa kilpailussa. Kaatuvista tauluista näkee reaaliajassa oman joukkueen sijoittumisen kilpailun edetessä. Tämä tekee tunnelmasta hyvin jännittävän ja latautuneen. Onnistumiset näkyvät niin ampujista kuin seuraamassa olevasta yleisöstä, äänekkäät kannustushuudot täyttävät avaran salin aina taulun kaatuessa. Kilpailussa on myös aina se osapuoli, joka pettyy raskaasti, kun taulu ei kaadu laukauksen seurauksena. Tällöin on hyvä muistuttaa ”epäonnista” ampujaa hänen hyvistä suorituksistaan ja kannustaa iloitsemaan kilpakumppanin onnistumisesta.

Pitkän kilpailupäivän päätteeksi kultahippuampujien joukko huoltajineen aloitti kotimatkan kohti Mikkeliä. Perillä Ampuma-Areenalla oltaneen ilta kymmenen tuntumassa, jolloin siirretään vielä reippaasti matkalla olleet varusteen säilytykseen Areenalle. Matkan päätyttyä on vielä edessä muutaman päivän päästä ilma-asekauden päättäjäiset, joissa juhlistetaan myös ansaitusti finaalissa mitalin saavuttaneita kultahippuampujia kakkukahvin kera.

TULOKSET