Ampumaurheilukoulu

<Etusivu <Nuorisotoiminta

Ampumaurheilukoulun harjoitusajankohdat ovat maanantai ja torstai iltaisin klo 17:30 alkaen. Ja toinen mahdollinen ryhmä klo 18:30 alkaen.

Syksyn 2022 ampumakoulun infotilaisuus pidetään 15.9.2022 Klo 18, ampuma-areenalla. Ilmoittauduthan ennakkoon lomakkeella.

Ilmoittautuminen suljettu, osallistumisesta voi kysellä yhteyshenkilöiltä.

 

Mikkelin Ampujat ry:n nuorisojaosto toteuttaa alle 18 vuotiaille tarkoitetun ampumaurheilukoulutoiminnan, joka on tarkoitettu ampumaharrastuksen aloittaville lapsille ja nuorille. Ampumaurheilukoulu toteutetaan Suomen ampumaurheiluliiton (SAL) ohjaajakoulutuksen sisältöä mukaillen.

Ampumaurheilukoulun tavoitteena on opettaa nuorelle tulevalle ampumaurheilijalle turvallinen ja itsenäinen aseenkäsittelytaito sekä antaa oikeat lajitekniset perustaidot omatoimisen ampumaurheilun harrastamiseksi.

Mikkelin ampujien nuorisotoiminnassa mukana olevat koulutetut ohjaajat ovat sitoutuneet noudattamaan ampumaurheilun yleisiä sääntöjä ohjatessaan ampumaurheilukoululaisia harjoituksissa. Toiminta tapahtuu kannustavassa ilmapiirissä ja kaikkia ampumaurheilukoululaisia kohdellaan tasapuolisesti.

Ampumaurheilukoulu kestää yhden vuoden sisältäen ilma-asekauden ja ruutiasekauden. Ilma-asekausi kestää syyskuusta – huhtikuun puoliväliin. Kesällä alkava ruutiasekausi alkaa kelien salliessa yleensä toukokuussa jatkuen alkusyksyyn elokuun alkuun. Ampumaurheilukouluun on mahdollista liittyä mukaan kesken kauden, jos mukaan mahtuu.

Ampumaurheilukoululaiset käyttävät seuran urheiluaseita ja mahdollisia muita varusteita harjoitellessaan ampumaurheilukoulussa. Omien aseiden ja ilma-aseluotien käyttö on mahdollista ohjaajien luvalla.

Ampumaurheilukoulu maksu on syysjaksolta 150€ kaudella 2022–2023, Kevätjakso 150€. Maksun suuruus päätetään vuosittain. Maksu sisältää opetuksen lisäksi vakuutuksen ja ilma-asekaudella seuran aseiden käytön, ilma-asetaulut ja – luodit, osallistumismaksun kultahippufinaalin (enintään 14-vuotta 2022 täyttäneet), sekä ampumaurheilukoululaisen osalta finaaliin liittyen yhden majoitusvuorokauden ja yhteiskuljetuksen jos lähtijöitä on tarpeeksi. Ruutiasekaudelle osallistuvilta peritään lisäksi noin erikseen käyttömaksu. Ruutiasekauden käyttömaksu sisältää seuran ruutiaseiden ja patruunoiden käytön ruutiasekaudella.