Ampumaurheilukoulu

<Etusivu <Nuorisotoiminta

Ampumaurheilukoulun 2020-2021 aloittamisinfo ja ilmoittautumistilaisuus Ampuma-Areenalla torstaina 08.10.2020 klo 18:00.
Lisätietoa koulusta antaa Paavo Paukku puh: +358405864835, paavo.paukku(a)gmail.com

Ampumaurheilukoulun alustavat alkamisajankohdat ovat maanantai ja torstai iltaisin klo 17:30 alkaen. Paikkoja on rajoitetusti.

Näinä aikoina pyrimme pitämään hygienian korkeana. Käsidesiä on saatavilla ja käsien pesumahdollisuus on olemassa. Lisäksi desinfioimme yhteiskäytössä olevat varusteet. Suosittelemme mahdollisesti hankkimaan jotain varusteita omaan käyttöön, kuten kuulosuojaimet tai silmälaput, näitä on käyttöön kyllä jos ei halua hankkia. Kipeänä ei tulla harjoituksiin. 

Ilmoittaudu ennakkoon.

Mikkelin Ampujat ry:n nuorisojaosto toteuttaa alle 20 vuotiaille tarkoitetun ampumaurheilukoulutoiminnan, joka on tarkoitettu ampumaharrastuksen aloittaville lapsille ja nuorille. Ampumaurheilukoulu toteutetaan Suomen ampumaurheiluliiton (SAL) ohjaajakoulutuksen sisältöä mukaillen.

Ampumaurheilukoulun tavoitteena on opettaa nuorelle tulevalle ampumaurheilijalle turvallinen ja itsenäinen aseenkäsittelytaito sekä antaa oikeat lajitekniset perustaidot omatoimisen ampumaurheilun harrastamiseksi.

Mikkelin ampujien nuorisotoiminnassa mukana olevat koulutetut ohjaajat ovat sitoutuneet noudattamaan ampumaurheilun yleisiä sääntöjä ohjatessaan ampumaurheilukoululaisia harjoituksissa. Toiminta tapahtuu kannustavassa ilmapiirissä ja kaikkia ampumaurheilukoululaisia kohdellaan tasapuolisesti.

Ampumaurheilukoulu kestää yhden vuoden sisältäen ilma-asekauden ja ruutiasekauden. Ilma-asekausi kestää syyskuusta – huhtikuun puoliväliin. Kesällä alkava ruutiasekausi alkaa kelien salliessa yleensä toukokuussa jatkuen alkusyksyyn elokuun alkuun. Ampumaurheilukouluun on mahdollista liittyä mukaan kesken kauden.

Ampumaurheilukoululaiset käyttävät seuran urheiluaseita ja mahdollisia muita varusteita harjoitellessaan ampumaurheilukoulussa. Omien aseiden ja ilma-aseluotien käyttö on mahdollista ohjaajien luvalla.

Ampumaurheilukoulu maksu on syysjaksolta 150€ ja kevätjaksolta 150€ kaudella 2020–2021. Maksun suuruus päätetään vuosittain. Maksu sisältää opetuksen lisäksi vakuutuksen ja ilma-asekaudella seuran aseiden käytön, ilma-asetaulut ja – luodit, osallistumismaksun kultahippufinaalin sekä ampumaurheilukoululaisen osalta finaaliin liittyen yhden majoitusvuorokauden sekä puolet matkakustannuksista. Ruutiasekaudelle osallistuvilta peritään lisäksi noin erikseen käyttömaksu. Käyttömaksu sisältää seuran ruutiaseiden ja patruunoiden käytön ruutiasekaudella.