Yhdessä tehtyä

"Yhdessä tehtyä" -sivustolle taltioidaan menneitä tapahtua matkan varrelta. Toiminnassa mukana olleita rohkaistaa ottamaan "kynä käteen" ja kirjoittamaan lyhyesti omia sattumuksian ampumaurheilun parissa.

Lähetä omat tarinasi nuorisojaoston puheenjohtajalle sähköpostilla julkaisua varten.

Alla olevaan osioon on lyhyesti kuvattu toimintoja, joissa sinä voit edesauttaa ampumaurheilun toteuttamista seurassamme.

Pistooliampujat yhdessä ohjaajien kanssa ruutileirillä 2014 - Areena.

HARJOITUSTAPAHTUMIEN JÄRJESTÄMISTÄ

Aktiivisten ohjaajien mukanaolo on seuratoimintamme ylläpitämisessä erittäin tärkeää. Ohjatut harjoitustoiminnat tuovat harjoitteluun mukavaa vaihtelua ja lisäävät sosiaalista yhteenkuuluvuutta urheilijoiden ja ohjaajien välillä. Ohjaajia ei ole koskaan liikaa ja toivotamme tervetulleiksi kaikki ohjaajatoiminnasta kiinnostuneet henkilöt.

KISATAPAHTUMIA - TOIMITSIJATEHTÄVIÄ

Mikkelin Ampujat ovat olleet aktiivisia kilpailutapahtumien järjestäjiä. Tapahtumien toteuttaminen vaatii monenlaisia osaajia kilpailun aikana. Osa tehtävistä edellyttää tuomarikoulutusta eri tasoilla, mutta, on myös paljon tehtäviä, jotka eivät edellytä varsinaista toimitsijakoulutusta.

Juryn jäsen valvomassa asetarkastuksen toteuttamista. Asetarkastajalla on vähintään 1.lk tuomarikortti.
Ennen kilpailua on monia tehtäviä, jotka eivät edellytä tuomarikorttia. Käsiparit ovat tarpeen taulutalkoissa.

TAULUTALKOOT

Isot kisatapahtumat edellyttävät paljon valmistelutyötä ennen varsinaista kisatapahtumaa. Yksi perinteinen ponnistus on taulutalkoot, jossa työstetään kisan edellyttämät pahvitaulut valmiiksi kilpailua varten. Jokainen uusi käsipari on tervetullut ottamaan osaa tähän mukava henkiseen tapahtumaan.

RAKENNUSTALKOOT

Ulkotapahtumiin rakennetaan välillä tilapäisiä rakennelmia kuten telttoja ja katoksia säänsuojiksia yleisöä ja kilpailijoita varten. Olemalla mukana vaikkapa vain rakentamista- tai purkuvaiheessa autan myös pienemmällä panoksella tapahtumien järjestelyitä.

Käsipareja tarvitaan myös tilapäisrakenteiden valmistelussa ja purkamisessa.
Pitkät kisapäivät vaativat onnistuakseen hyvän huollon ja lämminhenkiset kanttiinin pitäjät autavat tässä asiassa.

KANTTIINI

Kisatapahtumat eivät voisi onnistua ilman iloisia kanttiinin myyjiä Aarekammiossa tai Areenan kanttiinissa. Seurassa tarvitaan myös uusia henkilöitä tähän iloiseen ja sydämelliseen tiimiin. Pitkissä kisatapahtumissa lämmittään niin kilpailijan kuin toimitsijankin mieltä kuppi höyryävän kuumaa kahvia tuoreen vehnäsen kera.

KOULUTUSTA

Seuramme jäsenet ovat ottaneet aktiivisesti osaa koulutustapahtumiin. Pyrimme jatkuvasti tukemaan jäsentemme osallistumista tuomarikorttikoulutukseen sekä tietysti myös ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan koulutukseen voit tidustella osallistumismahdollisuuksia jaostojen vetäjiltä.

Keväällä 2014 järjestiin Kaakkois-Suomen aluejaoston toimesta kivääri- ja pistoolituomareiden I ja II lkan tuomarikoulutusta Kyrönpirtissä.
Nuorten kisareissuilla tarvitaan mukaan huoltajia, avustajia ja ohjaajia.

YHTEISIÄ KISAREISSUJA

Nuorten ampumaurheilijoiden kisareissujen yhteydessä tarvitaan monenmoisia toimihenkilöitä onnistuneen kisatapahtuman aikaansaamiseksi aina kilpailujoukkueen johtajaasta - tukiampujan avustajaan. Tapahtumissa on mukana ampujien lisäksi paljon seuran materiaalia ja aina tarvitaan huoltajaa myös koordinoimaan varusteiden siirtymistä erästä toiseen ja varmistamaan näin ampujan onnistumisen kilpailussa.