Tulokset

Kuva. Etualalla Niina Seppälä, jolle uusi Suomen ennätys 634,1 liikuntavammaisten R3-luokassa.
Kuva. Naisten 10m ilmakiväärin voittoon tähtäsi Emmi Hyrkäs.
Kuva. Ilmapistooliampujat työn touhussa.

12. MARKUN ILMA-ASEKILPAILUT 6.-7.2.2021

 

12. Markun kisat kisattiin tänä vuonna poikkeuksellisissa oloissa koronan tuodessa omat haasteensa kisajärjestelyihin.  Kilpailijamäärää rajattiin ja eräjako sekä aikataulutus järjestettiin niin, ettei kisapaikalla kokoontuisi yhtä aikaa yli 20 ampujaa.

- Pieniä haasteita oli eräluetteloiden laatimisessa ja viime hetkellä huomattiin, että juniorithan tarvitsevat, tai saavat halutessaan mukaan huoltajan, kertoo kisojen johtaja Kari Metsätalo. Näistäkin selvittiin, kun säädettiin ampuma-aikatauluja oman seuran ampujilla. Ampuma-areenalla on tilaa noin 750m2 mikä on enemmän kuin tavallisissa lounasravintoloissa tai pienemmissä ruokakaupoissa.

- Porukka noudatti hyvin maskisuositusta silloin kun eivät olleet ampumassa. Palkinnot jaettiin heti tulosten valmistumisen jälkeen ja ampujat pääsivät poistumaan paikalta sujuvasti. Lauantaina aikataulu piti paremmin mutta sunnuntaina oli hetkellisesti haasteita, kun samat kilpailijat ampuivat useammassa lajissa. Joka tapauksessa voidaan sanoa, että kaikkemme tehtiin turvallisten kisojen eteen. Myös kilpailijoilta tuli kiitosta siitä, että vihdoin päästiin kisaamaan, kertoo Metsätalo.

Markun kisoja on ammuttu vuodesta 2010 ja ne saivat nimensä Mikkelin Ampujien silloisen puheenjohtajan Markku Hertzin mukaan, joka oli vahvasti mukana kehittämässä seuran toimintaa Kyrönpellossa ja Karkialammen ampuma-areenalla. Tämän vuoden kisojen parasta tulosantia oli Mäntsälän Urheilijoiden Niina Seppälän ampuma Suomen ennätys 634,1 (Y50) liikuntavammaisten R3-luokassa. Tämän lisäksi Suomen ennätykseen ylsi Etelä-Saimaan Ampujien Olli Lehtimäki ilmakiväärin makuuammunnassa tuloksella 624,2 (Y70).Eniten osanottajia keränneistä sarjoista naisten 10m ilmapistoolin voiton vei Elina Ripatti Mikkelin Ampujista. Naisten 10m ilmakiväärin kisan voittajaksi ampui Emmi Hyrkäs Simpeleen Hahlosta tuloksella 620,2 ja lähes samaan tulokseen ylsi Essi Heiskanen N20-sarjassa (620).

 

 

Kilpailun tulokset löytyvät SAL Kilpailu- ja tilastopalvelusta (Kiti)

https://kiti.ampumaurheiluliitto.fi/#/event/170 

Tulokset PDF - alla olevissa tiedostoissa